HvordanMand

Hvordan koger man et æg?

| 0 comments

Hejsan HvordanMand – Jeg har lige fået skældud af min svigermor – Hun siger at jeg ikke kan koge et æg, uden at ødelægge både æg, vand og gryde – og der er nok noget om snakken.

Jeg ved at man skal bruge et æg, men er det vand man skal koge det i? Og hvor mange grader skal det koges ved? Jeg er også lidt i tvivl, om hvorvidt der skal salt i vandet – Kan du hjælpe mig, så min Svigermor igen vil tale til mig? Den Ulykkelige Husmor

Hej Ulykkelige Husmor – Det er da bestemt en værre historie. At kunne koge et æg er nok en af de vigtigste egenskaber ved en moderne husmor, da snart sagt alt andet mad kan købes forberedt eller som take away – Det er dog svært med æg.

Inden du beslutter dig for at koge et æg, er du nødt til at afgøre om du vil have det hårdkogt som Clint Eastwood, eller blødkogt som Lasse Rimmer. Under alle omstændigheder skal du bruge følgende ingredienser:

  • Æg – et eller flere
  • Vand
  • Gryde
  • Komfur, bål eller anden varmekilde

Sådan koger du et blødkogt æg

Blodkogte æg er velegnede til folk uden tænder, som svigermødre og andre uden vid og bid. At koge det blødkogte æg er nok den sværeste disciplin, man skal nemlig stoppe mens legen er god, og blommen stadig er noget smattet snask. For folk der ikke har kræfter i kæberne kan det være sin sag at bide i et hårdkogt æg – Derfor er det vigtigt at du laver dit blødkogte æg helt korrekt.

Når HvordanMand skal brødføde plejehjemsbeboere plejer han at putte æggene i gryden, og hælde vand i, så de netop er dækket. Så tændes der for FULD gas på komfuret, så det bliver et inferno af ild, gråd og tænders gnidsel. Når vandet så koger slukker man for komfuret, og lægger låg på gryden. Æggene skal så stå i gryden i 7-8 minutter. Når tiden er gået puttes æggene i koldt vand et øjeblik.

Sådan koger du hårdkogte æg ala Clint Eastwood

Er du ikke tandløs eller på andre måder svagelig, er der ikke noget i vejen for at du prøver at bide skeer med et hårdkogt æg. Modsat de blødkogte, kræver det sin mand at fortære sådan et hårdkogt æg – De kan nemlig være ganske hårde.

HvordanMand plejer at gøre således: Æggene puttes i gryden, og overdænges igen med rigelige mængder vand. Kan man få fat i tungt vand vil det give ekstra smag til æggene. Der tændes igen for et inferno af ild og flammer, dog skal der denne gang ikke slukkes for varmen når vandet koger. Æggene skal simpelthen hårdkoge i ca. 10 minutter med fuld efterbrænder – Så er de så hårde at kvinder og andre svagelige skal bruge sav for at spise dem.

God fornøjelse med dem.

 

 

 

VN:F [1.9.21_1169]
HVad synes du om svaret?
Rating: 4.0/6 (4 votes cast)
Hvordan koger man et æg?, 4.0 out of 6 based on 4 ratings

Leave a Reply

Required fields are marked *.